Rielo 2017 - Beyaz Şaraplar, Şaraplar, Şaraplar ve Likörler
Çeşit: Viura %100
Plantasyon yılı: 1.948
Kök: Rupestris de lot, mevcut en eski kök çeşitlerinden biri
Yükseklik: 525 metre
Alkol: 13,5º
Alan: 1,1 Ha
Yetiştirme sistemi: Çalı asmalar
Dikim aralığı: 1,80 x 1 m (çok alışılmadık)
Şişe: 17 Eylül 2019
Üretim: 1.632 şişe, 5.500 kg/Ha (Viura için izin verilen verim 8.520 kg/Ha)
HASAT
2.000 kg paslanmaz çelik bir küvette elle toplanmıştır.
ŞARAP YAPIMI
Şaraphaneye geldiğinde hemen preslenir ve Fransız meşe fıçılarda fermente edilir. Haftalık batonnage ile aynı fıçıda 7 ay olgunlaştırılır.
TADIM NOTLARI
Temiz, parlak, neredeyse şeffaf bir renk. Burunda ıhlamur çiçeği, ahşap notaları ve greyfurt aromaları belirgin. Aromatik ve lezzetli, ağızda yuvarlak ve dengeli, hoş bir sonrası ile.